torsdag den 29. september 2011

MIG fra A-Z

Her kommer en lille leg ,som jeg fandt på Christina's blog. Se mere hos "frk.regnbue" her - og vær med hvis du har lyst :-)
Billede af mig anno 2011 - er ikke så vild med at blive fotograferet, til gengæld æææælsker jeg at fotografere andre!
A. Age: 37 år
B. Bedsize: 90 x 200 x 2 :) + madras på gulvet til barn / børn, der (måske) vågner om natten.
C. Chore that you hate: hader at tømme opvaskemaskinen!! Er absolut ikke fan af at lægge tøj sammen og slet ikke fan af at stryge!!
D. Dogs : da jeg var barn, havde vi en sort Labrador ved navn Kondi - har desværre ikke hund i mit voksenliv, da vi ikke er helt enige, om at vi skal have sådan en .... endnu ;))
E. Essential start to your day: havregryn med mælk - altid!
F. Favorite color: elsker faktisk farver! Men favoritterne er nok "jordfarver" som brun, sand, grå og sort.
G. Gold or silver: guld - men kan egentlig også godt lide sølv....
H. Height: 173 cm
I. Instruments you play(ed): blokfløjte og klaver. Får desværre ikke spillet mere!
J. Jobtitle: skolesekretær
K. Kids: Emil og Fie
L. Live: tæt på Fredericia (og faktisk også tæt på Børkop og Vejle)
M. Mothers name: Hanne
N. Nicknames: en af vores gode venner kalder mig "Sørensen" (mit efternavn inden jeg blev gift) og min vittige onkel kaldte mig for Reggae. Men ellers har jeg egentlig ikke rigtig haft noget "nickname" - tror jeg ikke...
O. Overnight hospital stays: 2 gange fødsler
P. pet peeves: Kendte ikke udtrykket her, men har fundet frem til at det er små-irritationer; well - jeg bliver lettere irriteret når folk ikke tager hensyn til andre mennesker (det behøver ikke nødvendigvis at være mig selv) Ja, det er nok det, der irriterer mig mest: når folk er selvoptagede...
Q. Quote from at movie: altså det første, der poppede op i min hjerne er Patrick Swayze, der siger: "Nobody puts baby in a corner" i Dirty Dancing, som jeg kan i søvne... Den er der sikkert mange andre der også kan. Så gav jeg mig selv 5 minutters tænkepause og tænkte lidt på nogle af de super fede danske film med kanon gode citater; prøv lige at høre her; Blinkende Lygter, Adams Æbler, De grønne Slagtere, I kina spiser de hunde, Gamle mænd i nye biler ..... osv. osv. Det er rene guldkorn!!
R. Right or left handed: højre
S. Siblings: to biologiske lillesøstre - en bor tæt på, på en ejendom tæt på Vejle. Den anden - den lille - bor i Lystrup ved Århus... Hun har i øvrigt denne skønne blog
T. Time you wake up: vækkes til daglig af vækkeur kl. 05.35 - står op lige inden kl. 06.00. Hvis jeg skal / kan sove til jeg vågner, sover jeg til omkring kl. 8-9 stykker (pis også at man ikke kan sove længere...)
U. Underwear: ja, det bruger jeg ;))
V. Vegetable you hate: bladselleri og alle former for spirer!!
W. What makes you run late: ALT -  men især når børnene har rigtig god tid til at sætte hår osv. om morgenen
X. X-rays you had: tænder, lunger og ankler
Y. yommy food that you make: det siges, at jeg er god til at bage - både brød og kage
Z. Zoo animal: elefanter - har altid været tosset med dette flotte kæmpe store dyr!


Læg endelig en kommentar her, hvis du også er med på legen. Så vil jeg kigge forbi hos dig :)

onsdag den 28. september 2011

Worlds most hated...

.... ja ja, man kan tænke hvad man vil, men overskriften stammer faktisk fra en blog jeg følger med i. Indehaveren er Kong Mor - og hun skriver om lidt af hvert fra sin dagligdag med mand og børn udstationeret i Eventyrhuset på Æblebakken i Normandiet i Frankrig.
Den anden dag, da jeg sad og læste, havde Kong Mor et indlæg om "Worlds most hated" - som i dette tilfælde (heldigvis) var Kong Mor selv. Det sjove er, at det kunne lige så godt have været mig.... Kong Mors datter har udset sig et par støvler, som hun synes, hun skal/MÅ have... Dette er Kong Mor ikke enig i - og så er det diverse dilemmaer opstår i et ellers harmonisk og dejligt familieliv. Og JA, det kunne lige så godt have været her hjemme hos mig! Min datter er bare kun 8 år (bliver faktisk nogen gange i tvivl om det nu kun er 8 år, for hun opfører sig helt bestemt som en på 16 år - MINDST!! Oh my God! Hvordan skal det ikke gå!??) - man tror jo, det er løgn.
Nå men det korte af det lange er, at jeg synes, at du skal læse lidt på Kong Mors blog (måske kender du hende allerede) - du kan jo starte med det dejlige "Worlds most hated"-indlæg, som du kan se her. Måske kan du også drage paralleller til din dagligdag.
God fornøjelse!

tirsdag den 27. september 2011

Halløj

- jeg er her endnu :)
Jeg er bare blevet ramt af det der hverdag....
Den sniger sig ind på mig! Er nu næsten på fuld tid efter min sygemelding - og det betyder mindre tid hjemme. Så jeg øver mig, ja jeg gør - i at nå det hele på den halve tid - OG i at uddelegere til resten af familien, der tror (sikkert fordi NOGEN har vænnet dem til det) at de bor på et 5 stjernet hotel, med opvartning 24-7...
Hmmmm - skidt vane, men vi er på vej den rigtige vej! Så I hører nok snart fra mig igen :) Der var bare lige noget med et forældremøde på skolen i aften................................
:) Take care!

søndag den 18. september 2011

Weekend

Ahhh! Dejligt og tiltrængt!! Det har været en hård uge, synes jeg. Så da det endelig blev fredag, var den mere end velkommen!!
Fredag startede for os med at manden min og undertegnede skulle til showet "Varm luft i Canal Grande" med Ørkenens Sønner - en julegave fra mine forældre til manden - og han valgte så at tage mig med, hvilket var heldigt både for mig og ham ;))
Showet var fantastisk! Jeg elsker Ørkenens Sønner's humor - efter min mening leveres den på en raffineret og super sjov måde! Jeg elsker de der ordspil som: "er det en grim sygdom?" - "Nej, det er en køn-ssygdom" - sådan noget kan jeg grine højt og længe af!! Og det gjorde jeg!! Det var dejligt :))

Ungerne var udstationeret hos min søster. Det havde de glædet sig til!! Og de hyggede sig rigtig meget :)
Lørdag skulle vi så hente unger + min søster og hendes lille familie. Og så gik turen til Løveparken, Givskud Zoo. Vi havde en rigtig dejlig dag - vi så både løver, løveunger (nååååååå), bisonokser, giraffer, elefanter og alt muligt andet. Der var åben løvestald i går - så vi fik også set en løvefar meget tæt på! Wau de er store!!!
Min favorit er til stadighed de smukke elefanter! Det er så facinerende og klogt et dyr - jeg kan kigge på dem i timevis!!
Søndag står den på P7 mix (netradio/dab) de sender nemlig Thomas Helmig special fra kl. 10 - 17 ..... DET er noget, der passer mig!!! Jeg ææææællllllsker Thomas H!!! Uhmmmm ;)) Så jeg tuller rundt herhjemme og får ordnet lidt, mens jeg hører radio <3 Og heldigvis regner det - så jeg kan ikke komme ud ......
God søndag til jer derude!

onsdag den 14. september 2011

OVERSKUDSMOR

Hmmm hmmmm. Ja det er mig :)
Eller man kan også vende det om og sige, at ind imellem kan man være tvunget ud i noget, der kunne ligne at være overskudsmor - som jeg blev i går aftes, da jeg kiggede ind i køleskabet og så de sørgelige rester af mælk, som jeg mente skulle være nok til at dække havregrynen her til morgen....
I gang måtte hun - med at tænke alternative tanker.... Hvad gør man når man bor laaaaaaangt ude på landet (og her er INGEN butikker!!) og man står op inden en vis herre får sko på og man ikke har noget mælk. Man kunne selvfølgelig låne ved naboen - men jeg valgte selvfølgelig overskudsmors-løsningen!
Den går ud på at bage noget selv.... hæ hæ :)
Så klokken sent i går aftes begyndte jeg at jonglere med mel og gær og så videre i mit køkken - heldigvis tager dejen ikke mere end 5 minutter at røre sammen og derefter er det bare i køleskabet :))
(PS: den, der har opfundet koldhævet brød, er GUD!)
Enden af historien blev at i morges, mens overskudsmor her var i bad, bagte ovnen lækre boller til de kære børns morgenmad - og de blev nydt - lune med lækkert hjemmelavet æblegele ..... uhmmmmm!

(PSSSST: Hvis du også har brug for at fake lidt overskud - enten overfor børn, mand, kollegaer - eller andre - så kommer opskriften her)

NEMME BOLLER (12 stk. - jeg laver 9 store)
½ liter vand
20 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
400 g durummel
300 g hvedemel

Røre - røre - røre ...
Hæver i køleskab 8 - 12 timer (film over!)
Sættes på pladen med 2 skeer
Bages ved 225 grader i ca. 20 min.

søndag den 11. september 2011

BONDERØVSFEST

I daglig tale også kaldet "garagefest" - er en årlig tilbagevendende begivenhed i vores omgangskreds. Vi er en flok, der har holdt sammen gennem flere år - nu er vi alle gift, har fået børn og nogen er flyttet fra området, hvor vi bor. Vi fik set hinanden for lidt og det var der nogen, der for nogle år siden ville gøre noget ved og derfor opstod begrebet "garagefest".
Det foregår sådan, at vi skiftes til at lægge lokaler til - og som navnet på festen antyder, skal man lægge garage / lade / udhus, eller hvad man nu har til :) Det er totalt uformelt og helt enormt hyggeligt!! Vi ved, at det er hvert år den 2. weekend i september - så det gælder om at holde weekenden fri. Vi nyder nogle timer i fantastisk selskab og griner, danser og hygger os, som om vi stadig er 18 år :))
Det er super fedt!!
Garagefesten foregik i går aftes / nat. Endnu en super hyggelig fest med masser af snak og grin! Hvor er det dejligt at have sådan en omgangskreds - fuld af fest og godt humør! Vi er heldige :)
Vi forsøgte os ud i nogle stemningsbilleder og ville have haft taget billeder af al maden - det var dog lige som om, at det glippede lidt efter forretten... Så I må nøjes ;)
Og så beklager jeg på forhånd motiverne på billederne - men der er ikke så meget at gøre ved det, - sådan ser bonderøve altså ud ;))

torsdag den 8. september 2011

Tomatsuppe

I går var vi (ungerne og undertegnede) alene hjemme - og når vi er det, får vi tit tomatsuppe. Det er manden min nemlig ikke så vild med... I går var den hjemmelavet efter en ny opskrift, som jeg har lånt fra denne dejlige blog.
Opskriften er super nem og fyldt med dejlige sager - og her hjemme hos os faldt den i god jord! Vi fik den med hjemmebagt hurtig flutes og suppehorn, fordi det kan ungerne godt lide.

Opskriften kommer her:

TOMATSUPPE (4 personer)
- 3 dåser flåede eller hakkede tomater
- 1 porre i tynde skiver
- 1 løg, hakket
- 3 små gulerødder, revet
- 3 små kartofler, revet
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 dåse tomatpuré
- 1 liter grøntsagsbouillion
- olivenolie
- 2 spsk marcarpone med top (jeg brugte tyrkisk yogurt rørt op med lidt fløde)
- salt og peber

Først kommes løg, hvidløg og porre i en gryde med olivenolie og det steges ved middelvarme indtil løgene er gyldne og let gennemsigtige. Så kommes kartofler og gulerødder ved og varmes igennem mens der røres. Derefter tilsættes tomater på dåse, tomatpuré og bouillion. Det skal simre i omkring 15-20 minutter. Herefter blendes suppen med enten stavblender eller i blender og marcarpone kommes i til konsistensen er perfekt (dvs ca. 2 spsk fulde).
Server med hjemmebagt brød og suppehorn - evt. kødboller/kyllingeboller og frisk basilikum på toppen.
Uhmmmmm! Velbekomme :)

onsdag den 7. september 2011

HØST

Høsten har været god i år - i hvert fald vores høst af æbler og pærer fra egne træer! Uhmmm - der findes ikke noget bedre end et nyplukket æble eller pære!!
I dag fandt jeg et billede, som jeg tog i foråret af en knop på vores æbletræ - jeg kunne pludselig huske den der følelse af glædelse til at kunne høste frugten, - så jeg sprang (!!!) ud i haven og om til æble- og pæretræet og plukkede de sidste æbler ned - inden de bliver blæst af træet af den kraftige vind, der blæser i dag.
Godt jeg gjorde det! Nu kan vi nyde og koge og bage - uhmmm det er skønt i efteråret!
Nam nam!! Lækre æbler og pærer fra egne træer (og lidt fra min fars)

tirsdag den 6. september 2011

Efterår

Nu skal det ikke være ynk og beklagelse det hele (skynder mig derfor at skrive, INDEN landskampen starter om lidt!!)
Jo tak - ryggen har det godt igen! Åh hvilken befrielse :)

I dag er vejret sådan rigtig efterårsagtigt. Og derfor kom jeg til at tænke på noget og så syntes jeg lige, I skulle se den mand, vi havde besøg af for et par år siden.... Pludselig en dag stod han og hang op af vores postkasse - han var blevet træt, meget træt! Han resulterede i en sand "gå-tur-storm" forbi vores matrikel, fordi det lynhurtigt rygtedes i vores lille by, at han stod der - og så skulle man da lige om forbi for at se giraffen ;))
Det var vildt hyggeligt! og rigtig sjovt, fordi på afstand lignede han faktisk en "rigtig" mand - men det var han ikke, - han var nemlig lavet af halm og græskar!
Jeg er spændt på, om han dukker op i år! Sidste år blev han væk, men det kunne jo være, at han kom forbi igen i år ;) Hvem ved?
Græskarmand anno 2009

torsdag den 1. september 2011

IKKE et indlæg for sarte sjæle .... WARNING!

Kan ikke løbe - kan ikke gå
Kan ikke sidde - kan ikke stå

Hvilket faktisk gør tingene en del mere bøvlet, end de behøver at være!!
Grunden til ovenstående er, at jeg har en "dims" på min ryg, som lægen min har "gravet i" i dag (ja ikke særlig lækkert - jeg ved det, undskyld! Henviser til WARNING - overskriften!) Betændelse er der nok af og nu, venter jeg bare på ,at det forsvinder, så jeg igen kan løbe, gå, sidde og stå!
Ha' det bra derude!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...