onsdag den 28. marts 2012

Her er stille ...

Det er egentlig ikke med vilje, men jeg har det ikke lige så godt for tiden... Jeg er desværre en anelse stresset og med det samme får jeg lidt tilbagefald til åndenød og lidt angst :( Det er ikke så sjovt. Mine vågne timer går med at "overleve" og prøve at få alting puttet tilbage i de "kasser", jeg lige havde fået opbygget.
Godt det snart er ferietid!
Og efter ferien er det 6 uger på uddannelse .... Men mere om det ved en anden lejlighed.

tirsdag den 20. marts 2012

søndag den 18. marts 2012

Lækker strik

Jeg har fået noget af min mor! Noget rigtig rigtig lækkert noget!
Hun har strikket en poncho / et sjal eller hvad, man kalder det .... Det er en Vivian Høxbro opskrift - og de der kender til hende ved, at det er lækkert!! :)
Den er strikket i baner og i et stort stykke - det vil sige, der er ikke syet noget sammen nogen steder.
Den er super lækker og skøn at have over sig! Jeg er helt vildt glad for den!!
Jeg har taget lidt billeder, men den kommer jo slet ikke til sin ret på dem! Jeg håber, at du kan se lidt af skønheden og lækkerheden i den:
Om lidt vil jeg gå ned i stuen og finde pladsen ved vinduet - jeg skal nyde kaffe latte og en god bog, mens jeg pakker mig ind i min mors strik!! Uhmmmm - god søndag :)

fredag den 16. marts 2012

Forandring

Så røg de - lokkerne!!
Af med dem :) Sommerhår here I come!
Det er helt mærkeligt... Men rart på den korte måde ;))



- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 13. marts 2012

HOME SWEET HOME

Endelig hjemme!! Uhhh hvor er det dejligt!
Emil har fået et bad, har haft besøg af en af vennerne og er blevet puttet i sin seng - storsmilende!
Skønt!
De næste dage skal han bruge herhjemme sammen med farmand :)

mandag den 12. marts 2012

Vingeskudt

Så sidder jeg her ... De sidste dage har været underlige! Har du læst mit seneste indlæg, ved du, at det handler om ventetiden lørdag aften, imens Emil blev opreret for blindtarmsbetændelse...
Aldrig i mit liv havde jeg da troet, at det skulle vare så længe!!! 2½ time sad jeg på en seng og gloede ud i luften - fuldstændig ude af stand til at læse eller se tv eller andet. Desperat fordi signalet på min telefon var enormt dårligt. Jeg turde faktisk ikke engang gå på toilet af skræk for, at de ville ringe, mens jeg var derude...
Endelig ringede de og jeg kunne gå op til ham på opvågningen, der i weekendens anledning var på den ikke særlig hyggelige intensivafdeling ... Der lå han så min lille dreng! Med blå operationshat, slanger med ilt og de der hjerte dimser på brystet... Jeg havde mest af alt lyst til bare at tage ham og holde om ham, indtil han vågnede - men det måtte jeg ikke. Han ville have bedst af at vågne af sig selv, så jeg måtte pænt sidde ved siden af og nøjes med at kigge på ham i mørket - men det var nu også dejligt!
Der sad jeg så - i 2 timer og ventede (jeg kom jo selvfølgelig til at ae lidt på ham - men helt ærligt, hvem ville have kunnet lade være??) Sygeplejersken blev så enig om, at Emil var "gået i nat", hvilket jeg godt forstår!! Klokken var jo pænt mange! Vi fik ham vækket og DET var dejligt! Vi snakkede lidt og så blev vi kørt ned på stue 40.
Emil faldt hurtigt i søvn - og det forstår man jo godt efter sådan en omgang! Jeg derimod havde helt enormt svært ved at finde ro! Ja, det varede sådan set hele natten - FØJ man sover elendigt på sådan et sygehus!

Vi skulle blive på sygehuset fordi blindtarmen var perforeret, som det hedder - det betød, at der var betændelse uden om den og derfor skulle Emil i behandling med antibiotika. Så skal man blive i 3 døgn :( Så den vandt vi så!

Nå, men søndagen gik sådan pænt og hurtigt med masser af besøg! Farmand og Fie, de skønne mostre, de dejlige fætre og en enkelt onkel samt farmor og farfar var forbi for at klappe lidt på patienten, der faktisk tog det pænt. Da han havde fået nok, lagde han sig til at sove og så kunne gæsterne jo ligesom tage den og køre hjem igen :)) Humøret var klart bedre, men han var stadig ikke på toppen!
I forvejen er Emil en stille dreng - han taler ikke så meget... I disse dage er det meget udbredt, at han overhovedet ikke taler! Faktisk var sygeplejerskerne meget bekymrede, indtil jeg måtte fortælle dem at det er helt normalt, især da han ikke kender dem ;) De troede, han stadig havde meget ondt!
Et lille smil blev det dog til - dejligt !!!
I dag (mandag) er jeg blevet afløst af farmand ... hvilket da egentlig er dejligt! Det betød hjem og være mor for Fie, i bad og i nat kan jeg sove i min egen seng...
Det betød også, at Emil for første gang brød fuldstændig sammen! Han ville bare gerne med hjem! Han gad overhovedet slet ikke at være mere på det sygehus! Pyyyy - det var bare hårdt! Især fordi jeg jo har savnet Fie, som jeg ikke har været ordentligt sammen med siden lørdag eftermiddag! Hende ville jeg jo gerne hjem til, men hvor var det samtidig svært at skulle køre fra Emil!
Hvor er det bare nogen gange svært at være det der voksen!!! Kunne jeg dele mig i 2 og være lige meget ved dem begge 2, ville jeg gøre det!

Nu sidder jeg som sagt her - grådlabil og træt efter nogle rimeligt hårde dage! Kan godt mærke, at jeg har holdt "den gående" og virket overskudsagtig og alt det der mor noget! Nu hvor jeg er kommet her hjem - og for første gang siden lørdag aften er helt alene - kommer alle mulige følelser op i mig og jeg kan ikke rigtig styre det.... Og det her er bare på grund af en dum blindtarm!
Jeg har kaldt mit indlæg for "vingeskudt", for det er sådan, jeg føler mig! Jeg fungerer slet ikke optimalt nu, når 50% af mit afkom er nede... Håber snart min vinge heler, så jeg kan flyve lige igen :)
Om lidt vil jeg "hoppe i laderen" og forsøge at få batterierne op på 100% - eller måske må nogen i morgen nøjes med 80%, men det kan de vel også godt....

lørdag den 10. marts 2012

Ventetid

Man må sige at min dag bestemt ikke blev som jeg havde forventet!
Jeg sidder lige nu på stue 40 et sted på Kolding Sygehus imens min 12 årige søn er i fuld narkose på etagen ovenover.
Vi måtte til vagtlægen da smerterne i maven var store. Vi blev indlagt til obs for blindtarmsbetændelse og de valgte så at operere ... En time har jeg ventet nu. Tiden er lang! Ring nu til mig så jeg kan være hos ham igen!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Er i chok ...

.... over mængden af tøj, der findes i Fies skab!!
Hold nu op, det er helt pinligt! Har lige gennemgået alt og har kasseret en kæmpe pose tøj, - og det ses ikke i skabet. Der er stadig uanede mængder af tøj .... Altså 15 par shorts - hvad skal man med så mange? 20 par cowboybukser/leggins/tullebukser  ... 6 cowboynederdele - som sjældent bliver brugt ...Tror faktisk vi (stadig) kunne ekvipere en mindre landsby i de varme lande med alt hendes tøj!
Nu har jeg taget beslutningen om IKKE at indkøbe flere bukser/shorts/leggins, før vi virkelig mangler. Har allerede taget første skridt på vejen og har slettet alle "favorit-annoncerne" på Trendsales, der har med benklæder i str. 10-12 at gøre!
Jo jo - drastiske midler tages i brug!

Imens ligger Emil i sin seng for nedrullede gardiner med feber (igen!! Drengen er ellers aldrig syg!) og opkast :( Øv! Det er 2. gang inden for 2 måneder. Hvad sker der lige for det?

Nå, jeg må videre - er i gang med bagning af franskbrød i håb om, at nogen vil tage lidt føde til sig ....

God lørdag!

torsdag den 8. marts 2012

Kvindekamp

Glædelig kvindekamps dag! Mange steder bliver dagen markeret - og jeg er selvfølgelig ingen undtagelse... Jeg har kæmpet min kamp i dag!! 1 zumba-time er gennemført med meget trætte ben!!
Måske var det dumt først at bruge en time på crosstrainer i fitness center... Så blev man da det klogere!

Det var min kamp - hvad var din?? :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 6. marts 2012

Sover jeg eller ...

... er jeg vågen??
I hvert fald har jeg i skrivende stund 2 stk sovende børn! For nogen er det da helt normalt at børnene sover - og har gjort det længe - her kl. 20.25 en hel almindelig tirsdag aften, men her er Emil jo normalt regerende i den ene sofa indtil i hvert fald kl. 21.00 / 21.30.
Mærkeligt er det at jeg nu sidder her med iPad og græsk yoghurt og tv og fjernbetjening - helt alene i verden, eller i hvert fald her i stuen!
Nydelse, nydelse, nydelse!!! Uhhh jeg er god til det :)



- Posted using BlogPress from my iPad

søndag den 4. marts 2012

Efter billeder - Fies værelse

Og så til lidt billeder af Fies værelse:
Der er egentlig ikke sket så meget inde på Fies værelse.... og så alligevel. Hun har stadig en halvhøj-flexaseng, fordi hun stadig har brug for pladsen under sengen til dukker og dukkevogn osv. Men det varer nok ikke længe før, det skal ud også, for det er ikke meget, der bliver leget med det mere.
Vi var nødt til at vende Fies skrivebord om, så det nu står og "rager ud" i rummet...
Jeg ved ikke, hvad det er, der sker med børneværelser.... Hvorfor er de så svære at indrette??? Det var helt umuligt at lave ret meget om på hendes værelse - måske på grund af den der enormt store seng (90x200) Men hun har selvfølgelig også stadig en masse skrammel legetøj og dimser, der skal være plads til. Måske hjælper det, når det engang skal ud.
Det lykkedes dog til sidst at få plads til det hele....

Fie har fået nye reoler fra IKEA - jeg fik ideen til sammensætningen fra min veninde, der har sat de 2 reoler sammen på samme måde på hendes datters værelse. Det virker altså rigtig godt! Det nye fjernsyn hænger fint på væggen og man kan slænge sig i sækkepude på gulvet eller i sengen, hvis man vil se tv.
Ved skrivebordet har vi investeret i en stang (29,- kr. i IKEA) og 5 lyserøde plasticbøtter (5,- kr. stk. i IKEA) til tudser, blyanter og andre rodeting skriveredskaber - så er det ligesom samlet... IKEA er altså et fantastisk sted, hvis man er på jagt efter gode opbevaringsløsninger!
Fie har også fået en ny hylde op og det pyntede også gevaldigt!
At væggene fik en gang maling og blev frisket op, hjalp også en hel del! Der er nu nedlagt forbud mod ophængning af diverse tegninger og andet - det har ellers været brugt i stor stil at hænge op med "elefantsnot" /lærertyggegummi/hæftemasse - eller hvad det nu hedder ... med det resultat at der flere steder var "huller" i tapetet. Og det var altså ikke særlig kønt! Nu må der hænges op på skabet og døren som nemt kan rengøres med vand, sæbe og sprit. 

Ellers har Fie selv indrettet sig med diverse hygge-nygge-ting og sager - mange af dem hjemmelavede og rigtig fine!
I får lige et billede af Fies hygge:
På pigeværelset mangler vi også bare at få en gang trægulv på - det kommer også i løbet af året :)

lørdag den 3. marts 2012

Efter billeder - Emils værelse

Nu kan jeg så endelig vise frem, hvordan det næsten færdige resultat på Emils værelse ser ud:
Jeg skriver næsten færdige resultat, fordi jeg stadig mangler et par småting. Hvilke billeder skal op igen? Skal der købes nye? Og hvad skal hænge hvor?
Det kommer stille og roligt hen ad vejen ...

Emils seng er kommet "ned til jorden" - det er dejligt! Det synes han også!! Det nye fjernsyn hænger på væggen i fodenden af sengen, så han kan ligge og glo tv, spille PS osv. De ligger meget i den alder! Kan ikke rigtig huske, at det var tilfældet for undertegnede, men det har nu nok været sådan....
Over sengen hænger reol fra IKEA - bagpladen var oprindelig rød, men den er blevet malet blå - samme farve som den ene væg på Emils værelse. Det ser rigtig godt ud!
Den leddeløse reol er skiftet ud med en mere robust en af slagsen fra IKEA og den grimme hylde er væk. Der er kommet en ny hylde op - også fra IKEA, den er hvid og knap så dominerende, som den der hang der tidligere.
Emil er glad og tilfreds med sit nye værelse! Og det kan jeg godt forstå ... Det er meget nemmere at slænge sig i puderne og glo film eller spille PS med vennerne nu.
I løbet af året bliver det grimme gulvtæppe på værelset skiftet ud med trægulv! Uhhh det glæder jeg mig til!

fredag den 2. marts 2012

Før billeder

Uha, nu kommer de.... Billederne af et par rodede værelser....
Billederne er taget, efter jeg var gået i gang med at muge ud - for jeg glemte lige, at jeg selvfølgelig skulle have før og efter billeder. Jeg nåede kun lige at fange Fies (mindstens) værelse inden hun gik i gang med den helt store oprydning - og værelset dermed kom til at se sådan ud:
I modsætning til Emil (ældsten) deltager hun nemlig med STOR entusiasme i sådan noget som indretning, oprydning, dekoration og deslignende. Jeg har for længst konkluderet, at det MÅ være noget genetisk og kønsbestemt!

Men tilbage til de "famøse" før-billeder...
De kommer her:
Emils værelse ses på de 2 øverste billeder (nej det er ikke ham der har den lyserøde væg :)) Hans flexaseng var højt oppe! Faktisk stod jeg på en skammel, når jeg skulle sige godnat til ham... Ulempen ved så høj en seng er, at man ikke lige kommer forbi helt deroppe med en støvsuger, en klud eller andet... Fordelen er, at man får en masse kvadratmeter foræret, fordi man praktisk taget kan gå oprejst under sengen - hvis altså man er under 140 cm.


Grim hylde havde Emil også - den er sat op som en midlertidig løsning engang for en del år siden... Den skal væk! Og det samme skal reolen, der er en billig og leddeløs udgave købt i Silvan for næsten ingen penge.

Fies værelse er et typisk pigeværelse FYLDT med nips og alt muligt skrammel, som hun har lavet selv eller fundet eller fået af en veninde...
Fjernsynet hun har stående på reolen - som også er den billige udgave fra Silvan - er det vi har med i campingvognen. Det er en midlertidig (der var den igen!) løsning lavet af hendes far for at få ro omkring det der med fjernsyn på værelset... Reolen på Fies værelse er bestemt ikke mindre leddeløs end den på Emils - den skal ud, ja den skal!
Hylden over skrivebordet er et levn fra tiden med puslebord, her var hylden rigtig fin og god til kurve med bleer og alt det andet, man lige skal bruge! Nu er den bare grim og passer ikke ind....

Væggene på begge værelser kan man ikke se tæt på på billederne, hvilket kun kan betegnes som heldigt! De er ikke for kønne, så de skal have en gang maling!
Emil har en blå væg og Fie har en lyserød væg - dem vil de gerne beholde. Fint nok med mig, - kunne lige se i ånden, at væggen på især Emils værelse skulle have 10 gange hvid maling førend det dækkede. Men jeg slap med skrækken!
Gulvtæpperne kan heldigvis heller ikke ses på billederne. Trægulv - ja tak! Det kommer så i løbet af året.

Jeg glæder mig til at lave indlægget med ungernes "nye" værelser! :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...