lørdag den 29. oktober 2011

Dejligt gensyn!

I torsdags var jeg så heldig, at stjæle 1½ time i selskab med min lille skønne nevø Alfred... Det var bare ALT for længe siden, jeg sidst havde set ham - pludselig var han på en lille miniferie hos mormor og morfar og SÅ drønede mosteren om og legede med den lille purk.
Øj, han er sød!! Jeg havde et stk. kusine og et stk. fætter med til den lille - også der var gensynsglæden stor :) Dejligt at han kunne kende os, selvom det var længe siden, vi sidst havde set ham!

Jeg tog lidt billeder - men de kommer ikke lige på her; jeg har nemlig ikke fået lov af Alfreds mor, så jeg lægger ikke lige billeder ind af ham - men hvis du vil se, hvor sød han faktisk er, kan du lægge vejen forbi Alfreds mors blog :)
Ud over dejligt gensyn med Alfred var der også dejligt og glædeligt gensyn med noget af min store søns legetøj - det var altså sjovt!

Fredag fik vi også hilst på Alfreds mor og far - det var også dejligt! Det var nemlig også længe siden, vi havde set dem! :)
Skønne dage!

tirsdag den 25. oktober 2011

At høre efter, hvad der bliver sagt....

Man kan ind imellem blive i tvivl om det man siger fiser ind hos de unge mennesker!
Her i huset har vi en næsten 12-årig... Han er udpræget præ-teen og laver helst ikke ret meget andet herhjemme end se tv, spille PS 2 eller 3, spille på iPad eller computer. Ind imellem bevæger det sig rundt i huset og kan sige ting som "jeg er sulten", "hvad skal vi ha' til aften" og "må jeg...." (et eller andet).
(Heldigvis spiller han også en hel masse fodbold, så jeg er ikke så bekymret for at han får sidde / liggesår!)
I går, da jeg kom hjem fra arbejde, var den næsten 12-årige installeret i sofaen i stuen sammen med 2 andre 12-årige. Der blev spillet FIFA på PS 3 til den helt store guldmedalje - saftevand var der rigeligt af; både i glassene og på stuegulvet og køkkengulvet og slikkepinde lå rundt omkring på både stuebord, skænk og gulv... Moren blev en anelse stram i betrækket og sendte sønnemand "mor-blikket" - vi har - synes jeg !!! - klare aftaler om hvad, der indtages og ikke indtages i stuen, når man er alene hjemme, ja endda også når, de voksne er hjemme.... Nogen af - faktisk alle! - disse aftaler var da helt klart blevet brudt.
Jeg skulle videre med mindsten til gymnastik, så den næsten 12-årige blev bedt om at rydde op inden de herrer forlod matriklen for at cykle til fodbold!
Da jeg kom hjem og skulle i gang med aftensmaden var der da også næsten ryddet op - der lå kun lidt hist og pist - men gulvet var stadig en stor klistret masse.... Så inden jeg kunne indtage køkkenet måtte jeg i gang med gulvvask - men det gør man jo gerne (¤#&/!!!§§?=)((/)= ......)
Nå men da den unge mand arriverer på matriklen igen og er klar til at indtage aftensmaden (ja, det er sgu næsten et 5 stjernet hotel det her!) tager vi lige "den der snak" - IGEN - og bliver enige om (eller det er jo nok mest mig, der bliver enig), at han lige skal oppe sig bare lidt! Det der med at tømme opvaskemaskine osv. må gerne blive indført igen og alt sådan noget lignende.

Da jeg kommer hjem fra arbejde i dag sidder den næsten 12-årige på værelset sammen med en kammerat. De ser tv og spiser lidt cheerios. "Hej mor" siger det så "jeg HAR tømt opvaskemaskinen!"
"OK" siger jeg så "havde den egentlig vasket op??" (kan på det tidspunkt ærlig talt ikke huske, om jeg har sat den i gang eller hvordan det lige var - men der er sgu så meget, jeg ikke lige kan huske)
"Det ved jeg ikke" svarer han....... Hmmmmmm! "Jeg tømte også kun det øverste" siger han så - "det andet var ikke helt rent".
Æhhhh tænker jeg - og går ud og kigger i mine skabe, hvor det ene mere fedtede glas, kaffekop og bøtter er stablet lige så fint .... Han har tømt en opvaskemaskine, der bestemt ikke har vasket noget op!!

Åhhh hvor er han skøn, ham den præ-teen vi har boende hjemme hos os! Han fik et smækkys og stor ros for, at han (endelig) havde gjort noget helt af sig selv!!
Jo jo - han hører da åbenbart ind imellem efter, hvad der bliver sagt, - så er der vel håb forude..... eller hvad!?? 
Præ-teen - næsten 12-årig :)

søndag den 23. oktober 2011

Er det bare mig??

.... eller er der andre der synes at madpakker er noget ...... har skabt?
Jeg står lige nu som altid ved en feries slutning og tænker: "åhhh nej! Nu skal vi til de der madpakker igen"... Jeg har tilmeldt mig sådan en madpakkemail via skolemælk.dk, men helt ærligt, - hvem er det lige der bruger de der opskrifter??? Det er i hvert fald ikke her hjemme hos os! For det første gider mine børn ikke spise det halve af det de foreslår. Og for det andet skal det ikke være for omstændigt at lave, - det vil sige, at det skal altså tage ca. lige så lang tid at lave, som den tid det tager at smøre 3 halve med diverse SUNDT (selvfølgelig ;)) pålæg og tilbehør a la gulerødder i stave, pastarest fra aftensmaden, cherrytomater og lignende.
Jeg prøver - som altid - at bage nogle lækre sunde madpakkeboller til 10'er maden, sådan nogle svampede nogen, måske med lidt skinke i, som er lækre og som ungerne gider spise uden noget på.... Som altid lykkes det ikke særlig godt - bollerne er rigtig gode, når de er friskbagte! Det vil sige, at når vi kommer til på tirsdag, så er det lækre gået af dem og de er så tørre at de er klar til at fodre ænder med! Mens jeg står og smider resten af bollerne ud til ænderne, kan jeg så stå og bande hende der Sif O..... langt væk med hendes trælse madpakkeopskrifter - for det holder altså ikke. Jeg vil så gerne hilse på den mor, der har tiden (ja og overskuddet) til det helt store madpakkeshow - og hvis jeg møder hende, vil jeg lige spørge, hvordan fanden hun bærer sig ad....
Jeg synes, jeg forsøger at variere madpakkerne pænt meget! Men jeg er også godt klar over, at jeg nemt falder tilbage til, at det bare bliver som det plejer, fordi det er det nemmeste og det hurtigste! Mon det ikke igen ender med at ungerne får de sædvanlige 3 halve med diverse tilbehør med på madpakken ....

lørdag den 22. oktober 2011

LEGOLAND og bålhygge

Dagen i går blev tilbragt i LEGOLAND, Billund. Smukt pyntet var det med græskar og spindelvæv alle vegne og vi nød det dejlige efterårsvejr... Vi fik prøvet det, vi ville - og ungerne havde en dejlig dag! Ja, det havde vi voksne selvfølgelig også - men det vigtigste er jo alligevel ungerne :)

Godt trætte vendte vi næsen hjemad, da det begyndte at småregne.

Vi slappede lidt af hjemme, lavede snobrødsdej og så stod den på bålhygge på vores grundejerforenings legeplads. En vaskeægte overskudsmor (og det var IKKE mig!!!) havde taget intiativ til at samle børn og deres forældre til bålhygge og "natløb" - så vi bagte snobrød og stegte pølser i ægte halloween-stil mens snakken gik livligt. 16 børn i alle aldre var samlet og da det blev mørkt, var de klar med deres lommelygter til "natløb". Super vellykket arrangement, som vist nok går hen og bliver en tradition :)
Vi vendte næsen hjemad ved 19.30 tiden og var klar med varme røde kinder til fredags-hygge i sofaen. Det var en dejlig fredag! 

torsdag den 20. oktober 2011

Efterår

I dag er det det flotteste efterårsvejr - solen står lavere og lavere på himlen og skinner på de gulnede blade. Det er en smuk årstid! Sidste år i efterårsferien tog jeg nogle billeder hvor lys og efterår fremstår smukt og lige som jeg helst husker det :)






onsdag den 19. oktober 2011

Hjemve

Mindsten har været så heldig at blive inviteret med en veninde på ferie i et par dage her i efterårsferien. Turen gik til SeaWest ved Nymindegab og hun glædede sig rigtig meget.
I højt humør og fuld af spillopper sendte jeg hende afsted mandag formiddag. Alt gik rigtig godt - tøserne hyggede sig og grinte og pjattede... lige indtil de skulle i seng, så meldte krisen sig. Vi klarede den over telefonen og endelig faldt de i søvn.
Flere gange i løbet af tirsdag havde jeg mindsten i røret - åhhh hun savnede sin mor. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, når jeg nu var de her 90-100 km væk... Vi fik da også talt hende til at blive endnu en nat - faktisk var hun pludselig fyldt af godt mod og hun lagde glad røret på. Den hellige grav var velforvaret - troede vi, lige indtil venindens far ringede og sagde, at nu kunne han altså ikke tage ansvar for det mere - hun var bare så ked af det :(
Der var ikke andet at gøre end, at jeg måtte afsted - i nattens mulm og mørke (det er altså meget mørkt kl. 19.30 skulle jeg hilse og sige) mod Nymindegab iført GPS og ½ liter vand.... Jeg anede ikke, hvor fanden (ja undskyld mit franske!) jeg skulle hen ad og jeg er altså ikke den bedste bilist om natten.... Men det gik - jeg kørte direkte der til og fandt hytten og en lettet 8-årig. Vi snakkede lidt i bilen på vej hjem og efter kort tid faldt hun i søvn - udmattet, lettet og tryg.... Åhhh mit moderhjerte - det gør helt ondt!
Vel hjemme igen (omkring midnat) blev mindsten puttet i sin dyne og faldt i søvn næsten med det samme - det samme gjorde moren; godt baldret efter en nattekørsel på ukendte veje i regn og rusk og vesterhavsblæst....
Hvem ville ikke køre gennem ild og vand for at hente hende her?? Jeg vil i hvert fald godt <3

tirsdag den 18. oktober 2011

Nu vi er ved musik.....

.... bliver jeg nødt til at sige, at jeg fuldstændig helt og aldeles også bliver nødt til at overgive mig til Rasmus Seebach!!! Hold nu op et lækkert album han har lavet!
Jeg købte "Mer' end kærlighed" på iTunes den anden dag - og har hørt den siden....
Kald mig bare poptøs - jeg er ligeglad; når sangen "Sirenerne" kommer fyrer jeg op for musikken og skråler med! Livsbekræftende og lækker musik, som man ikke behøver tænke til - og det er lige mig! Jeg elsker det!

mandag den 17. oktober 2011

Fantastiske Thomas

Som sagt var jeg jo til koncert med Thomas Helmig fredag aften. "Helmig solo" lagde vejen forbi teatret i Fredericia og jeg var klar med en flok tøser, jeg har kendt i lige så mange år, som jeg har kendt min mand.
Vi startede med at mødes hos en af de andre til lækker mad - selvfølgelig tilberedt af "drengene". Vi spiste og hørte Thomas Helmig (selvfølgelig) mens vi glædede os til at komme afsted.
Vi blev kørt til døren :) (og hentet igen da koncerten var færdig... jo jo) Da vi kom frem, stod vi så i kø sammen med alle de andre.... Hold da op! Man kan vist roligt sige, at der var fuldt hus!!!

Endelig på plads i salen sad vi lidt tilbage lige midt for og havde direkte udsigt til en Thomas Helmig i TOPFORM! Jeg lover for, at det var en af de bedre oplevelser!
"Helmig solo" er jo en intimkoncert, der er kun ham selv og Poul Reimann (som i øvrigt også kan synge og spille helt fantastisk!!) på scenen. Alle sange spilles på en helt ny måde, det siger jo sig selv, at det ikke bliver det samme, når det kun er guitar og måske klaver... enkelte sange blev peppet op med noget rytme lavet direkte på scenen af Thomas Helmig selv, indspillet i en eller anden mekanisme, der så kan køre det i ring og spille det igen og igen... smart!
Jeg synes virkelig, at sangene kommer til deres ret på denne måde! Det var en helt speciel oplevelse at kunne sidde stille og roligt og nyde sangene fremført at Helmig selv. Og så synes jeg faktisk, man ser en helt ny side af ham, man oplever pludselig en multi-musiker, der kan andet end fyre den af på scenen foran 1000-vis af skrigende tøser.
Det klæder Thomas Helmig på denne måde! Jeg er bestemt til sådan en slags koncert! Men jeg er bestemt også til en "original" Helmig koncert ;)) At han har tillagt sig lidt Johnny Depp agtigt look - gør da kun det hele lidt bedre, altså hvis I spørger mig ;))

fredag den 14. oktober 2011

Helmig

Så er det i aften det sker... Thomas Helmig solo på teatret... Uh jeg glæder mig!! Tænk at jeg skal kigge på ham her hele aftenen......



- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 6. oktober 2011

TOP 10 over ting, jeg godt gad;

1. at have overskud - hele tiden!
2. være standhaftig med løbeturene!! !!!!!!!!!!!!! (Kom NU i gang for ...... !!!)
3. at tabe mig mange kilo - og holde det! (kræver nok rigtig meget at jeg kommer i gang med punkt 2...)
4. at være bedre til at besøge min gamle mormor
5. at have en kitchen aid - i cremehvid
6. at have nyt stort samtalekøkken med KÆMPE "bord-ø" (eller hvad det hedder....) og dampovn! Vil også gerne have et amerikaner-køleskab; du ved et af dem med koldt vand og isterninger (kan lige så godt ønske videre i det der køkkenregi, når vi nu er i gang)
7. at have en "konebil" = cremefarvet Fiat 500 med rødt læderindtræk.... og soltag (så så man lige mig køre afsted med solbriller og vind i håret...... mmmmmm)
8. at have et fedt Canon (ja eller Nikon eller Olympus eller noget) spejlrefleks digitalkamera og være god til at bruge det!
9. at kunne hækle lige så pænt som min søster
10. i det hele taget være kreativ på den fede måde....


... og bare lige for god ordens skyld, må jeg hellere nævne, at "TOP 10'en" (hedder det det??) ikke er listet i prioriteret rækkefølge. Listen er udelukkende lavet via ren brainstorming. Så ja; konklusionen må vel være, at min hjerne er et kæmpe virvar af underlige usammenhængende tanker. Så nu er det så, jeg spørger: er det godt eller skidt???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...