onsdag den 31. august 2011

Lasagne med laks og spinat

Her til aften har vi fået lækker aftensmad! Jeg har prøvet noget nyt - lasagne med laks og spinat. Det var bare super lækkert!! Jeg var meget spændt på, hvordan det blev modtaget af ungerne - det er ikke altid så nemt at variere retterne her hjemme. Mindsten var begejstret og spiste godt - ældsten nægtede at smage :-/ Men det kommer næste gang - for retten bliver bestemt lavet igen!

Opskriften har jeg fundet på bloggen Valdemarsro og den kommer her:

Lasagne med laks og spinat (4-6 personer)
2 løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
1/2 dl. fløde
100 g friskrevet parmesan
175 g mascarpone (jeg brugte flødeost blandet med creme fraiche)
1 dåse tomater
500 g frosset spinat
500 g fersk laks
pastaplader
olivenolie
oregano, muskatnød, salt og peber

Løget svitses på en pande med olivenolie, den frosne spinat kommes ved og varmes igennem indtil den er tøet helt op. Så tilsættes krydderierne; muskatnød, salt, peber, samt mascarponen. I en anden gryde svitses hvidløg i lidt olivenolie, tomaterne kommes i sammen med fløde, oregano, salt og peber. Skindet skæres af laksen og den skæres i ca 2 x 2 cm store stykker. Et ovnfast fad smøres grundigt med olivenolie og derefter lægges skiftevis et lag spinat, et lag tomat, laks og pastaplader - indtil alle saucerne og laksen er brugt. Afslut med friskrevet parmesan.
Bages i 30 min i en 200 grader varm ovn.

Retten er super hurtig og nem at lave! 1 time tog det mig - så var der serveret :)
Kilde: Valdemarsro (se her

mandag den 29. august 2011

HURRRRRAAAAAA !!!

I dag blev det så dagen, hvor jeg kan sige, at jeg nu har prøvet at vinde en "give away" :)) Det er første gang!
Min superskønne kreative kollega Gitte har den dejlige blog mamma-krea og jeg var lige så heldig at vinde hendes første "give away". Hip hip! :)

Her kan du se, hvad jeg har vundet: give away hos mamma-krea

Tak søde Gitte!

torsdag den 25. august 2011

Bio-klub Danmark

Alle elskede Dirch - undtagen Dirch selv...
Er just hjemvendt efter en tur i biffen med et par skønne tøser. Første film i Bio-klub DK var "Dirch" med en fabelagtig Nikolai Lie Kaas! Hold da op hvor var den god!! Var slet slet ikke klar over, at Dirch i bund og grund var et usikkert og deprimeret menneske. Intet selvværd og ingen høje tanker om sig selv. Han kunne slet ikke forstå, hvorfor folk syntes, at han var spændende, sjov og god. Det er lidt trist, at han egentlig bare ville være / opfattes som en seriøs skuespiller og at han så oplevede folk grine ad ham, selvom han forsøgte at være i alvorlige roller! Sørgeligt, for det påvirkede ham dybt.
Men i bund og grund en fantastisk og tankevækkende film!
Jeg skal se den igen - snart!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 23. august 2011

Æhmmm ...

Jo altså - festen ER slut.... Det er såmænd bare mig, der ikke rigtig kan komme i gang igen.
Det var hårdt!! Jeg er jo stadig ikke helt 100% freeesh, så det har godt nok taget et par dage at poppe ovenvande igen!!
Heldigvis er det den ugentlige fridag i morgen, mon ikke jeg så kan finde lidt energi igen?

lørdag den 20. august 2011

fredag den 19. august 2011

Tjek det ud!

Min søde kollega Gitte har denne blog http://mamma-krea.blogspot.com/
Den er et besøg værd! Deltag evt. i "give away", der kører lige nu og meld dig som fast læser!

Utålmodig og pigesur

Kender du det .... man kommer hjem - træt efter en hård opstartsuge. Forventningerne har været høje for alle fliserne på vores terasse blev pillet op for 2 uger siden og manden sagde i går, at i dag skulle han lægge fliser sammen med en kammerat. Manden har fri om fredagen - derfor tænkte jeg: "Hurra! Når jeg kommer hjem fra arbejde ved middagstid, er de i fuld gang, måske endda næsten færdige!!"
Jeg ved ikke, hvornår jeg lærer ikke at have for høje forventninger til, hvad der magtes udført på matriklen på fridage, men stor er min skuffelse over at finde "sandkassen" nøjagtig lige så fuld af sand og ikke meget andet (hvis man ser bort fra al den kattelort områdets strejfere vælger at efterlade), som da jeg til morgen drog afsted på job.
Summa summarum - skuffelsen er stor og jeg er pigesur!! Jeg bliver nok ikke god igen sådan lige med det samme.
Øv altså! Jeg vil fandeme have min terasse tilbage, også selvom jeg ikke har så meget at bruge den til lige pt!













PS: tro mig; hvis det nu var rigtig sommer med masser af varme og solskin, ja så kan jeg da lige love for at jeg var flippet....

onsdag den 17. august 2011

Tattoo eller ej ...

Nu har jeg to ...
Og enten er man vel til dem, eller også er man ikke - jeg er til, hvis ellers bare de er udført ordentligt. Det vil sige, jeg er ikke til, at man er fuldstændig overtegnet med alverdens keltiske tegn eller kinesiske tegn, som man ikke aner hvad betyder. Ej heller er jeg til, at man har 1000 forskellige tegn og skrift ting alle mulige steder og fuldstændig usystematisk...
Min første tattoo fik jeg for 6 år siden - jeg har egentlig altid godt kunnet tænke mig en tattoo af en eller anden art - men jeg har også altid villet have noget specielt. Jeg gider ikke noget alle andre også har...
Min lillesøster fik på et tidspunkt lavet en tattoo på ryggen lige mellem skulderbladene - hun har selv tegnet den - eller i hvert fald været med til det. Den er unik og ingen andre har en magen til.
Det syntes jeg var super fedt og drømmen om "min egen" vendte tilbage.
Jeg fik lavet en lille tattoo på højre ankel med mine børns forbogstaver (E for Emil og F for Fie) Rundt om bogstaverne er et halvt hjerte, hvor E'et ligesom er en del af hjertet. Jeg har selv tegnet den og jeg er glad for den, fordi den er unik og fordi den har en personlig betydning for mig :)

I går fik jeg så lavet endnu en tattoo...
Jeg har gået i et par år og tænkt, at jeg egentlig gerne ville have en mere eller evt. bare have udbygget, den jeg havde. Men så igen syntes jeg, at det ville være svært at udbygge den uden at ødelægge den og meningen med den...
Hmmmm - what to do?? Det endte med at jeg bestemte mig for, at jeg ville have en på håndleddet. Og hvad skulle det så være??
Igen ville jeg gerne have noget som ikke ses på hver anden persons håndled. Jeg gik i gang igen. Tjekkede billeder ud og fjumrede rundt med forskellige tegninger. Det endte med, at jeg bestemte mig for, at jeg ville have mit stjernetegnssymbol tatoveret på mit håndled og der skulle være noget tekst med mit stjernetegns navn - navnet er: GEMINI (tvillingerne). Og hvad er der så originalt ved det, kan man så spørge sig selv om? Ja, det er der vel ikke meget originalt ved... Sådan en er der mange, der har!
Jeg kontaktede en ung fyr, der har åbnet en tattoo-shop i nærheden af, hvor jeg bor og jeg besøgte ham og forelagde mine ideer. Vi snakkede frem og tilbage og jeg viste ham noget tekst og et billede af symbolet - og så gik han i gang med at tegne :))
Jeg fik min tatovering - og jeg er glad for den! Jeg synes, den er blevet flot og jeg har i hvert fald aldrig selv set en, der ligner - så for mig er den original :)

mandag den 15. august 2011

Fodbold bold ...

Her til aften har jeg været på det lokale stadion og se sønnemand spille den første 11-mands kamp. Det var en oplevelse af de gode! :)
Vi var en del forældre på sidelinjen for at se vores "små" U12 drenge spille :) Vi tænkte tilbage på dengang for efterhånden en del år siden, hvor vores drenge startede med at spille fodbold... De har aldrig været særlig store af sig og dengang mødte de op på 5 mands banen i mega-stort fodboldtøj... der var ca. 1½ cm bart knæ mellem fodboldstrømpen og shortsene. Drengene piskede rundt på den lille bane og jagtede den runde kugle - og endte ud med at være koksrøde i deres små hoveder....
Det var næsten det samme i dag :)) De er stadig "lidt" små af sig (det er ikke ualmindeligt at de er et hoved mindre end deres modstandere - og i dag var ingen undtagelse) Der er dog alligevel kommet noget mere bart knæ mellem fodboldstrømperne og shortsene - drengene pisker stadig rundt efter en rund kugle, men nu er der overblik og meget mere fodboldspil... De ser meget små ud på den store 11 mands bane - ligesom de så små ud på 5 mands banen dengang de startede.
Hold da op hvor de bare kan de unger! Det var helt vildt! De vandt stort!! (og det er længe siden de har prøvet det!) Det var super velfortjent, de styrede det hele fra start til slut - nøj hvor var det bare godt gået!
Nu er en meget træt fodboldspiller for længst puttet - og jeg behøver vel ikke sige, at han sov med det samme ;-) Han drømmer nok sødt om en vundet fodboldkamp... og det kan jeg faktisk godt forstå!

torsdag den 11. august 2011

Lykkelig

Min 8 årige datter kigger på mig med de smukkeste øjne i hele verden og siger:
"Jeg elsker bare, at du er MIN mor" <3 <3 <3 <3

Så er man lykkelig - og meget, meget heldig!!
TAK!

Så blev det hverdag

Ja, for vejret er jo ikke til andet ;))Nej, - jeg er stille og roligt på vej tilbage til jobbet efter min sygemelding. 3 måneder er der gået... Det er faktisk rigtig rart at komme i gang igen!
I første omgang arbejder jeg 4 timer dagligt og holder fri om onsdagen... Det skulle gerne ende ud med, at jeg er på fuld tid igen i uge 41 - nu må vi se, hvordan det går, men jeg er sikker på, at det nok skal gå :)
I hvert fald nyder jeg bare at være tilbage igen på Skansen :))

mandag den 8. august 2011

Mere ferie - WARNING: massiv billedspam!

Sommerferien startede i mine forældres fantastiske sommerhus ved Sæby i Nordjylland. Traditionen tro var hele min familie samlet til lidt fælles ferie. En dejlig tradition som jeg nyder meget!!
Mine forældre har haft 40 års bryllupsdag i foråret og det skulle selvfølgelig fejres - der er fantastiske fiskerestauranter på havnen i Sæby! Denne gang var vi på Frank's :)
Blandede billeder fra ferien i Sæby - fik ikke lige taget så mange denne gang - man kan åbenbart ikke være lige heldig hver gang ;) Alle billederne er faktisk taget med min iPhone - det er da ikke så ringe endda ...
Vi tog direkte fra sommerhuset til København. Vores børn havde faktisk aldrig besøgt København og det måtte vi simpelthen have gjort noget ved! Derfor kørte vi til Århus og tog færgen til Odden (fordi vi ikke orkede Fyn - som de siger i reklamen)
Manden min arbejder ved Carlsberg og derfor kunne vi leje værelser på Gammel Carlsberg i Valby - normalt bruges disse værelser til personale, der er på kursus / til møder eller andet. Det var super at have muligheden for at bo der!
Der er ølmuseum på Gammel Carlsberg, som kan besøges af alle - det kan altså anbefales! Det er faktisk rigtig spændende!
Billeder fra København - Åh, der var skønt! Kanalrundfart, besøg i Nyhavn og tur i Tivoli - for bare at nævne noget af det vi fik set. På Amalienborg mener vi, at vi så prins Christian i et vindue - så jublen ville ingen ende tage :))
Det var så det.... for denne gang.
Turen gik hjem - nogen skulle arbejde (hæ hæ) Vi andre holdt lidt fri herhjemme...
Så blev det tid til campingferie. Tversted var målet i år. Og nu kan jeg lige så godt advare - jeg er bare helt vild med billeder taget ved vandet, i vandet, på vandet.... Så der er stort set ikke andet på de næste collager....
Vandet fornægter sig ikke... Et lille bitte billede af et af vinduerne i forteltet vidner om, at vi havde en del vand på vinduerne de første par dage - men så var det også ligesom det... Herefter var vejret skøøøøønt!! :)
Ved stranden i Tversted og lidt fra Grenen.... Jeg bare elsker motiverne - ja, både ungerne og vand, sand og sol! <3
Sidste vand-collage... Fra poolen på campingpladsen. Hm - ja altså - det var faktisk ikke muligt at finde et billede af sønnemand, hvor man kunne få hans - ellers meget kønne - ansigt med på billedet. Som regel er han mere under vandet end over, hvorfor det er en anelse problematisk at fotografere ham...
Men vand er her masser af :)
På vejen hjem kørte vi "forbi" Juelsminde - jeg har ikke lavet en collage der fra af den simple grund, at de billeder, jeg har taget er fra stranden af ungerne. Dem jeg ikke tog ved stranden, tog jeg med min svigerfars kamera... Det eneste afvekslende jeg har fotograferet der, er en gammel campingvogn, der stod MEGET skævt - og det er jo så endda løgn, faktisk er det manden min, der har taget det.... skulle man lige bringe det billede også....
...............
Hmmmm - ja hva' f..... det får I sgu lige med (men så er det også slut for i dag)
Det er heldigvis IKKE vores vogn - det er måske ikke så tydeligt på billedet, men den stod MEGET skævt!

søndag den 7. august 2011

Sommerferie update

Nu er den snart slut, ferien.... Den har været god i år! Der er blevet slappet max af - om lidt skal vi i gang med hverdagen, men først lidt stemningsbilleder:
 Først sommerhus ved Sæby med hele min familie - dejligt!!


Så København med ture i bl.a. Nyhavn og Tivoli :)
 
 Toppen af Danmark - Grenen, Skagen :)

Tversted Strand - dejlig dag i super vejr.
Vi havde campingvognen på Åbo Camping og Vandland :)

og så lige et billede af Fie-musen på stranden i Tversted <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...